Lajme

January 2023

Radiodifuzioni Nacional me motor bore të re dhe moderne

Me iniciativë të Drejtorit Endrin Kadriu pas më shumë se 20 vitesh, NP Radiodifuzioni Nacional siguroi një motor bore të re dhe moderne me cka do te sigurohen kushte të nevojshme për emitim dhe transmetimin të pandërprerë dhe cilësor të programeve dhe shërbimeve programore të ofruara nga MRT si dhe do t'u mundësojë punonjësve të arrijnë në ambientet e transmetimit në mënyrë të sigurtë dhe në kohë për të përmbushur detyrat e nevojshme.

November 2022

Takim publik me temë “Zbatimi i WiFi-së shtetërore pa pagesë në lokacionet e miratuara të destinacioneve turistike dhe atraksioneve në territorin e Maqedonisë së Veriut

Sot,  Ndërmarja Publike “Radiodifuzioni Nacional” organizoi takim publik me temë “Zbatimi i WiFi-së shtetërore pa pagesë në lokacionet e miratuara të destinacioneve turistike dhe atraksioneve në territorin e Maqedonisë së Veriut. Në takimin publik morën pjesë: Ministria e Shoqërisë Informative dhe Administratës Zyra Kombëtare për Kompetencën e Broadband Agjencia e Komunikimeve Elektronike Operatorët e interesuar, si dhe Bashkësia e Njesive tëVetëqeverisjes Lokale të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Në këtë ngjarje u diskutua për: listën e miratuar të lokacioneve, numrin e WiFi pikave për mbulimin çdo lokacioni [...]

May 2022

Drejtori i Ndërmarjes Publike “Radiodifuzioni Nacional” Endrin Kadriu realizoi takim pune me Zv/Kryeministrin e Parë dhe ministër për Sistem Politik z.Artan Grubi.

Drejtori i Ndërmarjes Publike “Radiodifuzioni Nacional” Endrin Kadriu realizoi takim pune me Zv/Kryeministrin e Parë dhe ministër për Sistem Politik z.Artan Grubi. Në takim u bisedua për detyrimet ligjore të NP RDN për implementimin e Broadbend ne harmoni me Agjendën Europiane🇪🇺 për procesin e transformimit digjital. Në të njejtën kohë u diskutua edhe për radion digjitale DAB+ 📻dhe benefitet e saj që do ti sjell implementimi i së njejtës në Republikën e Maqedonisë së Veriut. #Broadband #DABplus

NP RDN mori pjesë në Konferencën Rregullatore Ndërkombëtare: SFIDAT DREJT SHOQËRISË GIGABAJT

NP Radiodifuzioni nacional me datë 17-18 Maj 2022 mori pjesë në Konferencën Rregullatore Ndërkombëtare: SFIDAT DREJT SHOQËRISË GIGABAJT të organizuar nga Agjencia për komunikime elektronike. Sesionet e kësaj konference: Sesioni 1: Sfidat rregullatore Sesioni 2: 5G Sesioni 3: Siguria kibernetike Sesioni 4: Broadbend NP RDN në këtë konferencë prezentoi në sesionin e 4-të të Broadbаnd me temë: Ndërtimi dhe zhvillimi i rrjeti optik kombëtar të transportit. Pjesë e prezantimit ishte shfrytëzimi i infrastrukturës ekzistuese të fibrave optike të ndërtuara me fonde publike si pjesë e planit [...]

March 2022

Digjitalizimi i tërësishëm i shërbimeve, në të mirë të qytetarëve

Drejtori i NP “Radiodifuzioni Nacional” Endrin Kadriu priti në takim Zëvendësdrejtorin e Drejtorisë për të Ardhurat Publike z. Abdulselam Selami. Në ketë takim u bisedua për disa tema të cilat kryesisht kanë të bëjnë me bashkëpunimin e ngushtë që kemi ne si Ndërmarje Publike me Drejtorinë e të Ardhurave Publike. Drejtori Kadriu dhe zëvendësdrejtori Selami gjithashtu shkëmbyen përvoja dhe ide të cilat kanë të bëjnë me digjitalizimin e institucioneve të cilat i përfaqësojnë, duke pasur parasysh faktin se prioritet i joni [...]

Drejtori Endrin Kadriu realizoi takim me Presidentin e Këshillit të Lartë të Radios dhe Televizionit turk

Drejtori Kadriu hapi një kapitull të ri të bashkëpunimit në aspekt ndërkombëtar ndërmjet dy institucioneve, NP Radiodifuzionit Nacional RSM-së dhe atij turk. Sot drejtori i Radiodifuzionit Nacional z.Endrin Kadriu realizoi takim me Presidentin e Këshillit të Lartë të Radios dhe Televizionit turk z.Ebubekir Shahin. Në takim u diskutua rreth avancimit të teknologjisë dhe projekteve që ndërlidhin punën e këtyre dy institucioneve. Mes tjerash, Presidenti z.Shahin ofroi trajnim për të punësuarit e NP RDN-së në Republikën e Turqisë në sferën e zhvillimit teknologjik-digjitalizimit. Këshilli i [...]

Të reja
Dokumente
Galeria
Rreth nesh

Televizioni Digjital