Emetim të kanaleve të reja në RTM

Emetim të kanaleve të reja në RTM

This post is also available in: mkмакедонски (Macedonian)

Me qëllim të realizimit të rekomandimeve të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, NPR RTM të fillojë me emetimin e kanalit të ri për fëmijë (shërbimi i programit) ” RTM5″ si edhe kanali zbavitës i pritur Sportiv (shërbimi i programit)”RTM3″ dedikuar për publikun e gjithpërfshirës, NP RDN -Shkup përmes qasjes serioze investuese dhe eleminimit të të papriturave, mundësoi ndryshim rritës dhe arritje të qëllimeve.

Apologjetët e NP RDN-Shkup, duke ju faleminderuar karakterit tolerant krijoi sinergji të domosdoshme me personat teknik nga NPR RTM përmes pluralizmit terminologjik. Përfshirja e shërbimeve të reja RTM3 dhe RTM5 me atë ekzistuesin RTM1, RTM2, Kanali i Kuvendit, përfshinte resetimin komplet të Headend për DVB-T në Qendrën për lidhje pranë NP RDN-Shkup, optimizim të proceseve dhe kontroll të cilësisë së sinjalit.

Sinjalet e emituara janë me një cilësi të lartë, rezolucion (HD) dhe standard (SD) të lartë, të paketuara në dy strime transportuese, të ashtuquajtura multipleks dhe të njëjtët mundpsojnë realizimin e vlerave themelore dhe instrumentale për qytetarët e RMV.