Средба со менаџментот на Хрватска Радиодифузиа

Средба со менаџментот на Хрватска Радиодифузиа

This post is also available in: Albanian (Albanian)

Менаџментот на радиодифузиа на Хрватска- OIV одржал серија билатерални средби за иднината на дигитално радиодифузно работење, од кои ја истакнуваат средбата што се одржа со менаџментот на Јавното претпријатие Национална Радиодифузија на Р.Северна Македонија, што се одржа на 27 ноември 2019 година.

Во седиштето на менаџментот за предаватели и врски, Директорот на ЈП НРД, М-р Адмирим Алити заедно со заменик директорот Абдула Бајрами и советникот Имер Далипи беа причекани од директорот на Радиодифузаија на Хрватска, Mate Boticа, и неговите соработници Marko Serdarević и Kristinа Čulinа.

Освен презентацијата на портфолието на услугите на OIV, кои можат да се спроведат и на територија на Р. Северна Македонија,  тема  на состанокот беше и  договорот за понатамошните чекори насочени кон проширувањето на соработката помеѓу двете институции.

На 26 новември 2019, менаџментот на ЈП НРД беа присутни и на меѓународната работилница „Future trends in terrestrial broadcast“ организиран од DVB-а и OIV-а во Загреб, Хрватска, во кое присуствувале и преставници од други Европски земји и пошироко.