Директорот на ЈП НРД учествуваше на конференцијата за Охридскиот рамковен договор

Директорот на ЈП НРД учествуваше на конференцијата за Охридскиот рамковен договор

  • Директорот на Националната Радиодифузија, Фестим Халили учествуваше на конференцијата по повод 20-годишнината од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор организирана од страна на Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците во соработка со Универзитетот Колумбија од Соединетите Американски Држави.

 

  • Денес се одбележува 20 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор. Овој документ донесе мир и стави крај на вооружениот конфликт во нашата земја. Како бивш Заменик Премиер задолжен за спроведување на истиот, верувам дека овој договор беше јадрото на градење мостови на разбирање и социјална кохезија, како и го отвори патот за членство во НАТО и можност за интеграција во големото европско семејство.