Директорот на Јавното претпријатие „Национална радиодифузија“ Ендрин Кадриу оствари работна средба со првиот вицепремиер и министер за политички систем г-дин Артан Груби.

Директорот на Јавното претпријатие „Национална радиодифузија“ Ендрин Кадриу оствари работна средба со првиот вицепремиер и министер за политички систем г-дин Артан Груби.

Директорот на Јавното претпријатие „Национална радиодифузија“ Ендрин Кадриу оствари работна средба со првиот вицепремиер и министер за политички систем г-дин Артан Груби.

На состанокот се разговараше за законските обврски на ЈП НРД за имплементација на Broadbend во согласност со Европската агенда🇪🇺 во процесот на дигитална трансформација. Воедно, се разговараше за дигиталното радио DAB + 📻 и неговите придобивки што ќе ги донесе неговата имплементацијата во Република Северна Македонија.
#Broadband #DABplus